Факултетот за туризам и бизнис логистика и УГД го реализираа вториот од серијата вебинари поврзани со влијанието на Ковид кризата со одделни области од животот. Вториот вебинар, кој се одржа во петок - 19 март 2021 година на платформата Microsoft teams, беше посветен на менталното здравје и имаше наслов „ Ковид, менталното здравје и lockdown стории: како да си помогнеме?“.

Повеќе...

Филолошкиот факултет и Факултетот за туризам и бизнис логистика на 24 ноември 2020 г. организираа виртуелен настан по повод Неделата на италијанската кујна во светот.

Повеќе...

Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип беше дел од настанот „Дојди на Пониква, запознај го регионот!" во организација на канцеларијата на Фондацијата „Фридрих Еберт“ - Скопје. Настанот, кој опфати излагања на вклучените стеикхолдери и планинарска тура до локалитетот Раткова скала, ги промовираше природните богатства на Осоговието како начин за унапредување на одржливиот туризам во Источниот плански регион.

Повеќе...

Факултетот за туризам и бизнис логистика е домаќин на вебинар „Влијанието на ковид-19 врз економските движења: можности за инвестирање или време на поголема претпазливост?", кој ќе се одржи на 5.3.2021 од 11:30 до 13 часот, каде што ќе се анализира влијанието на ковид-19 врз економијата, можностите за инвестирање, пазарите на капитал.

Повеќе...

Проректорот за настава и студенти при Универзитетот „Гоце Делчев”, проф. д-р Мишко Џидров ја отвори третата по ред Меѓународна научна конференција „Предизвиците на туризмот и бизнис логистиката во 21 век” во организација на Факултетот за туризам и бизнис логистика.

Повеќе...

Се одржа (on line) јавна одбрана  на докторски труд со наслов „Можности и перспективи за развој на туризмот во регионот на Призрен во Република Косово“ на англиски  јазик „OPPORTUNITIES AND PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF TOURISM IN THE PRIZREN REGION IN THE REPUBLIC OF KOSOVO“  од кандидатот м-р Насер Бреса, одржана на 16.07.2020г.(on line со помош на платформата Microsoft Teams).

Повеќе...

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.