Факултетот за туризам и бизнис логистика, во соработка со Фондацијата „Аполонија“, на 17 и 18 декември во Пионерски дом во Гевгелија организираше Хуманитарен новогодишен базар, со цел собирање средства за програмата „Дејвид ван дер Веге – социјализација на децата со посебни образовни потреби од Гевгелија“.

Повеќе...

Деканот на ФТБЛ, проф. д-р Никола Димитров, и професорите д-р Златко Јаковлев,  д-р Цане Котески, д-р Мимоза Серафимова и д-р Марија Магдинчева-Шопова на 23 и 24 ноември учествуваа на Меѓународната научна конференција „Geography, regional development and tourism“ во Шумен, Република Бугарија. Деканот и професорите од Факултетот за туризам и бизнис логистика на Конференцијата се претставија со свои научни трудови. 

Повеќе...

Студенти и професори на ФТБЛ на 5 и 6 декември учествуваа на Третата туристичка берза организирана од страна на Националната асоцијација за дојдовен туризам на Македонија (НАИТМ), а се одржа во хотелот „Буши“ во Скопје.

Повеќе...

Студенти и професори на ФТБЛ учествуваа на работилница за гастрономија, организирана од страна на Амбасадата на Италија во Република Македонија во соработка со здружението „Гастро Мак“.

Повеќе...

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.