Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип беше дел од настанот „Дојди на Пониква, запознај го регионот!" во организација на канцеларијата на Фондацијата „Фридрих Еберт“ - Скопје. Настанот, кој опфати излагања на вклучените стеикхолдери и планинарска тура до локалитетот Раткова скала, ги промовираше природните богатства на Осоговието како начин за унапредување на одржливиот туризам во Источниот плански регион.

Настанот претставува почеток на остварување уште една цел - зајакнување на локалната заложба за одржлив развој преку потенцирање невообичаени локални проекти, како и вмрежување на сите значајни актери за идните акции.

Дополнително, настанот го промовираше значајниот дијалог и соработка помеѓу владините и локалните претставници, како и поддршката од страна на над 20 претставници од меѓународната заедница во насока на понатамошна успешна соработка и унапредување на локалниот одржлив развој, меѓу кои активно е вклучен и Универзитетот „Гоце Делчев” – Штип. Имено, деканот на Факултетот за туризам и бизнис логистика, проф. д-р Татјана Бошков, во соработка со директорката на Фондацијата „Фридрих Еберт“ во Скопје, г-ѓа Ева Елерајт, е дел од платформата за креирање одржлив развој на програма која ќе ги унапреди економските можности во регионот, истовремено штитејќи го природното богатство – пред сѐ преку промоција на целите за одржлив развој.

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.