Студенти и професори на ФТБЛ учествуваа на работилница за гастрономија, организирана од страна на Амбасадата на Италија во Република Македонија во соработка со здружението „Гастро Мак“.

Оваа иницијатива на  Амбасадата на Италија е во рамките на Неделата на италијанска кујна во светот (19-25 ноември), а Италија како земја организира серија настани со кои се промовираат италијанската еногастрономска култура и традиција, со посебен акцент на богатството на специјалитети и состојки типични за италијанските региони, нивната историја и традиција. Оваа иницијатива е од светски рамки, организирана под покровителство на италијанското Министерство за надворешни работи, која се прославува со преку 1000 настани во повеќе од 130 земји во светот. По тој повод, во Македонија престојуваше светски познатиот готвач од Италија г. Кодиспоти, кој одржа курс за професионални готвачи, студенти и ученици на тема „Италијанска паста и рижото“, во просториите на средното угостителско-туристичко училиште „Лазар Танев“ во Скопје.

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.