Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и ЈНУ Институт за старословенска култура – Прилеп во насока на поддршка на развојни проекти за унапредување на туризмот, културното наследство, археологијата, историја на уметност, културата, образованието, на 4 јуни 2024 г. во просториите на Институтот потпишаа Меморандум за соработка.

Деканката на Факултет за туризам и бизнис логистика, проф. д-р Татјана Бошков, заедно со директорот на ЈНУ Институт за старословенска култура, проф. д-р Александар Василески, го посетија Музејот за тутун во рамките на овој настан. Овој Музеј важи за уникатен на Балканот, а кустосот Александар Цветкоски ги претстави експонатите, почнувајќи од најстариот кој датира од II век пред наша ера, мариовската луличка, како и останати 4200 експонати кои раскажуваат приказни за славни принцези, кралеви, султани, славни личности, актери.

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.