Голем број професори, студенти и експерти од областа на туризмот и културното наследство денес се собраа на заедничката Kонференција насловена „Културното наследство помеѓу туризмот и идентитетот“.

- Jа имам честа да бидам дел од организаторите, но и како панелист на првата конференција. Тргнувајќи од тоа дека деновиве се европски денови на културното наследство во Штип, се роди една идеја да направиме национална конференција којашто понатаму треба да има своја традиција. Туризмот, културниот туризам, културното наследство се особено битни и како економист ќе кажам дека секогаш го гледаме економскиот бенефит на нештата. Културното наследство и културниот туризам се теми кои се повеќе од значајни и треба постојано да се третираат заради нивниот економски, социјален, културен и еколошки карактер. Придобивките од културниот туризам и културното наследство се засилуваат преку економијата, така што нивното влијание е многу пошироко од само нивоата на директни трошоци.Тие се нашето минато, но и патоказ за нашата иднина- истакна деканката на Факултетот за туризам и бизнис логистика, проф. д-р Татјана Бошков.

Конференцијата е во организација на Факултет за туризам и бизнис логистика, Општина Штип, Институт за културно наследство и археологија и Национална асоцијација на тур-оператори и туристички агенции.   

 

 

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.