Вчера, 8.5.2023 г., дел од студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип (Наставен центар во Скопје) ја посетија компанијата „Дура Шило“ (Dura-Shiloh) која е глобален снабдувач на оригинални компоненти за најреномираните производители на автомобили во светот. Компанијата се наоѓа во Скопје, во Индустриската зона во Илинден.

Студентите имаа можност да видат како се реализираат процесите за производство, но и да се запознаат со применувањето на различни методи за унапредување на деловните процеси преку кои се врши испораката на производи со супериорни вредности. Посетата е вклучена во Наставната програма по предметот Системи за квалитет и стандарди што се слуша кај проф. д-р Елизабета Митрева.
Изразуваме искрена благодарност до менаџментот на „Дура Шило“ и до Дирекцијата на ТИРЗ што ја овозможија посетата.

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.