Дел од говорот на деканката проф. д-р Татјана Бошков на овој свечен настан.

 Верни на својата улога како образовна и научна институција, нашиот Факултет за туризам и бизнис логистика заедно со сите вас, но и сите идни студенти кои ќе доаѓаат, треба да се гледаат како важен центар за размена и соработка со стручни и научни институции, бизнис сектор, бидејќи новите времиња ги бараат принципите на правичност и еднакви можности, научен интегритет, академска слобода, вмрежување, спојување на сите нас со една цел -  решавање и заедничко надминување на сите препреки и создавање можности за младите и нашето општество.
Животната траекторија не е лесна... полна е со предизвици... но целта мора да се остварува – градење на сигурен пат за нашата иднина!
Сите овде сме подеднакво важни и сме подеднакво одговорни секој во својот домен да придонесе да креираме идеи од кои ќе произлезат предлози за ангажирање на младата сила насекаде низ Македонија и сето тоа во насока на зголемување на продуктивноста. Не преостанува ништо друго освен секојдневните напори да ги насочите кон систем на дејствување кој ќе биде современ, ефикасен и лесно применлив и прифатлив.
Од мое лично име како декан на Факултет за туризам и бизнис логистика, од името на продеканот и од името на сите професори, вработени на ФТБЛ, примете ги нашите искрени честитки за вашето стекнување со дипломи за завршен прв циклус студии.
Овој Факултет секогаш ќе биде ваш домаќин доколку се одлучите да продолжите на втор и на трет циклус студии, но и да соработуваме онаму каде ќе одлучите да ги градите вашите кариери.

 Бидете синергични. Бидете доследни на вистинските вредности. Успехот е загарантиран!

Вие сте суштината и надежта за квалитетен опстанок во овој конкурентски свет!

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.