На 20-21 март 2023 г., Факултетот за туризам и бизнис логистика беше дел од Дипломатско-економски караван кој имаше за цел презентација и промоција на економските потенцијали на општините, домашните фирми и инвестициските можности на Југоисточниот плански регион пред дипломатските претставници од 23 амбасади, претставници на МНР, претставници на БРР и бизнис секторот.

Деканката проф. д-р Татјана Бошков ги презентираше активностите на Факултетот, со седиште во Гевгелија, како и можностите за соработка и проекти со присутните чинители.
Дипломатско-економскиот караван беше организиран од МНР, Бирото за регионален развој и Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. На настанот присуствуваа амбасадорите од Аргентина, Италија, Монголија, Белгија, Јапонија, Египет, Косово, Шпанија, Австралија, како и економски советници од 14 амбасади во Скопје, Софија и Белград.

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.