Scuola di Amministrazione Aziendale (SAA) на Università degli Studi di Torino е формирана како бизнис школа од итало-американски тип со помош на FIAT (Stellantis). Денес е водечка универзитетска институција за образование по бизнис администрација во Торино, која тесно соработува и има напредни двојни дипломи со најдобрите бизнис школи од Европа и САД.

Проф. д-р Мичо Апостолов беше поканет како визитинг професор во академска 2022/2023 година на Scuola di Management ed Economia (која ја управува (SAA)) при Università degli Studi di Torino. Овој универзитет е еден од најпочитуваните високообразовни институции во Италија и во Европа (т.е. според U.S. News & World Report Best Global University Ranking за 2022-2023 година на Универзитетот во Торино е рангиран на 85. место во Европа).
За време на престојот тој беше дел од меѓународните програми за бизнис администрација на Департманот за менаџмент, каде што по покана на професорите Laura Broccardo, Erica Varese и Lorenzo Vasile имаше соработка за предметите поврзани со бизнис организација и логистика.
Програмите за визитинг професор се специфична форма на трансфер на знаење, која опфаќа запознавање со културата и начинот на живот на луѓето, како и презентирање на можноста за идна соработка во соодветната научна област. Всушност, ова е одлична можност за претставување на УГД на меѓународната сцена.

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.