Универзитетот „’Гоце Делчев’’ заедно со повеќе универзитети од Франција, Италија, Германија, Русија, Грција и Бугарија е дел од меѓународниот проект од програмата „Жан Моне’’ на Европската Унија.

Дел од овој проект се проф. д-р Мишко Џидров, проректор за настава на УГД и проф. д-р Татјана Бошков, декан на Факултет за туризам и бизнис логистика коja на истоимената конференција го презентира нивното истражување: „The circularity challenge: sustainability and responsibility” со фокус на Македонија и земјите од Западен Балкан. Меѓународната конференција како еден од аутпутите на проектот CIRCON програма Erasmus +, се одржа од 19 до 21 септември 2022 година во Нови Сад, Србија каде активно беа презентирани 63 истражувања од областа на циркуларната економија.

Овој проект е координиран од НЕСТ Асоцијацијата чија цел е зајакнување на значењето на развојот и истражувањата во областа на циркуларната економија во ЕУ во контекст на Европската интеграција.

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.