Факултетот за туризам и бизнис логистика по 13. пат ја одржа традиционалната „Туристичко-гастрономска изложба“. Овој пат на отворено во хотел „Аполонија“ се претставуваше традиционална храна и беа изложени експонати за развивање на алтернативните форми на туризмот во овој регион.

Покрај голем број студенти на настанот се обратија и проректорот проф. д-р Мишко Џидров,  деканот на Факултетот за туризам и бизнис-логистика проф. д-р Татјана Бошков, продеканот доцент д-р Наташа Митева, раководителот на Наставниот центар проф. д-р Марија Магдинчева-Шопова, поранешни декани, претставници на хотел „Аполонија“, студенти од факултетот.

Факултетот им додели благодарници на сите заслужни за организирање на овој настан. „Гастрономска изложба“ на ФТБЛ во Гевгелија е настан на кој се презентира традиционална храна подготвена на модерен начин, бизнис-идеја за развој на културниот туризам или друг вид туризам, фотографии на стари традиционални јадења и стари предмети, артефакти и традиционални носии од регионот и државата. Во организацијата и сите активности учествуваат студентите на организирани работилници, пред одржувањето на изложбата, со цел поттикнување на развојот на специфичните форми за развој на туризмот во Општина Гевгелија, со посебен осврт на културниот туризам и традицијата.

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.