Како продолжение на соработката меѓу Факултетот за туризам и бизнис логистика и Шпаркасе Банка АД Скопје, и доделувањето на стипендиите од Банката за најдобрите студенти, активностите продолжуваат со ангажман на нови студенти и дипломирани студенти од ФТБЛ во Банката.

Имено, платената пракса како програма е проект кој е во реализација на деканот на ФТБЛ, проф.д-р Татјана Бошков и проректорот за настава и студенти, проф.д-р Мишко Џидров една страна и Шпаркасе Банка, од друга.

Најново ангажирани се Марија Миленковска, која е дел од Секторот за односи со мали и средни претпријатија и Бојана Петковска, дипломиран менаџер по бизнис логистика ангажирана во Секторот за население, служба за поддршка на продажбата.

“Особено задоволство ми е што Шпаркасе Банка АД Скопје има соработка со Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот Гоце Делчев – Штип.На најдобрите студенти од овој факултет им доделуваме стипендии и можност за пракса, тренинг и обука во областа на банкарското работење.

Од соработката очекуваме заемни бенефити, можност за соработка со најдобрите студенти и нивно активно вклучување во извршување на секојдневните обврски и активности во Банката, со што тие би се стекнале со почетно искуство кое ќе ги унапреди во уште подобри студенти.

Од практикантите очекуваме посветеност, ангажман и желба за учење и унапредување во работата при извршување на праксата, a од наша страна ќе им се овозможи на најдобрите практиканти можност за идно вработување и кариера во Банката.” – изјави директорот г-дин Перица Глигоријевски.

“Нашите студенти се млади и амбициозни луѓе, а ние веруваме во нивниот потенцијал кој е неопходен да се канализира кон бизнис секторот и на тој начин да им помогнеме полесно и побрзо да биде детектиран од страна на работодавачите. Заедно со Шпаркасе Банка на студентите од ФТБЛ им ги нудиме најдобрите услови да бидат дел од окружување во кое лесно се учи, напредува и усовршува. Токму оваа програма служи за препознавање на квалитетот и амбицијата на нашите студенти, a со тоа и можноста да се вработат во Банката.

Затоа, верувам дека преку ваквите програми на кои интензивно работиме како Факултет ќе допринесеме за уште поголема стручност и професионалност на младите кадри.

Вмрежувањето на студентите е препознатлив успех на ФТБЛ!” – изјави проф.д-р Татјана Бошков, декан на Факултетот за туризам и бизнис логистика.

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.