Обраќање на деканот и продеканот на ФТБЛ до новите студенти

Обраќање на деканот и продеканот на ФТБЛ до новите студенти

Драги бруцоши,

Добредојдовте на Факултетот за туризам и бизнис логистика!

„Успехот во животот е едноставен како добар студент. Сè што треба да направите е да обрнете внимание, да работите напорно и да го дадете најдоброто. Направете нешто за што ќе ви се заблагодари вашата иднина”.

Одлуката да го продолжите своето образование на академски студии е секако една од најважните во вашиот живот. А ние, внимавајќи на брзите промени и предизвици од една страна, и новата „нормала” од друга, која наметна интензивно користење на технологијата и во образованието, имаме за цел засилено да ги исполниме современите локални и глобални побарувања.

Работиме заедно со почитување на здравствените и безбедносните стандарди, истовремено одржувајќи ја академската совршеност и персонализираното внимание што е синоним за образованието на Факултетот за туризам и бизнис логистика.

Факултетот за туризам и бизнис логистика обезбедува простор за размислување и креативност во истражувањето и наставата, сè со цел зголемување на економската способност и социјалниот просперитет. Факултетот, вработените, студентите на ФТБЛ ја преземаат општествената одговорност и се карактеризираат со нивната стручност, отвореност и желба да направат разлика.

Верни на својата улога како образовна и научна институција, ФТБЛ се гледа себеси како важен центар за меѓународна размена и соработка со странски факултети, универзитети и други научни институции, во и надвор од земјата, но и како место каде што студентите и професорите работат заедно. Нашиот факултет е посветен на принципите на правичност и еднакви можности, научен интегритет, академска слобода и особено плуралноста во темите и методологијата.

Факултетот за туризам и бизнис логистика успешно го поврза и усогласи високото образование со современите барања на економијата и општеството, држејќи чекор со сите важни достигнувања.

Бидете сигурни дека преку широкиот спектар на студиски програми ќе најдете специјалност што одговара на вашиот карактер, ќе добиете најдобро знаење и ќе ги совладате најважните вештини од соодветната област, отворајќи ви ги ширум сите врати кон извршување на посакуваната професија.

Свесни за потребата од мултидисциплинарност, вашиот успех е од клучно значење за нашата мисија. Факултетот за туризам и бизнис логистика е тука за да ве поддржи во секој чекор од патот до фазата на дипломирање.

Со нетрпение очекуваме секој да има одлична и здрава година!

Ви благодариме за вашата доверба да бидете наши студенти!

        Декан
Проф.д-р Татјана Бошков
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: +389 32 550 350
             

        Продекан
Доц. д-р Наташа Митева
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: +389 32 550 366
                                     
                                     

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.