На 17 декември 2019 г. на Факултетот за туризам и бизнис логистика беше промовирана Стратегијата за развој на туризмот во општина Гевгелија 2019-2024.

Истата беше изработена од страна на општина Гевгелија во соработка со Факултетот за туризам и бизнис логистика во Гевгелија. Во работата на Стратегијата учествуваа 12 професори и соработници на Факултетот за туризам и бизнис логистика, како и студентите на овој факултет. Придобивките од една ваква стратегија се подеднакво значајни за општината и за факултетот, но и за бизнис заедницата, затоа што ако напишаното на хартија се имплементира во пракса, тоа ќе значи отворање на нови угостителски објекти, нови туристички капацитети и побарувачка на работна сила.

Изработката на Стратегијата започна во периодот од декември 2017 година и траеше заклучно со месец март 2019 година. За изработка на Стратегијата користени се податоци и параметри од директни истражувања кои за потребите на изработка на Стратегијата се реализираа во периодот од 1 јануари 2018 година до 31 декември 2018 година. Стратегијата за развој на туризмот во Општина Гевгелија за период од 2019 до 2024 година е целосен документ кој се состои од анализи, насоки и потребни активности за остварувања на визијата за Општина Гевгелија, како една од најразвиените туристички дестинации на подрачјето на нашата држава и поширокиот регион.

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.