Центарот за климатски промени во Гевгелија и Факултетот за туризам и бизнис логистика во Гевгелија распишуваат Конкурс за студенти за доставување на бизнис идеи кои ќе го унапредат претприемништвото и ќе придонесат да се намали невработеноста во областите море, земјоделие, животна средина и информациски технологии.

Целта на Конкурсот е да се унапреди претприемништвото и да се намали невработеноста преку стимулирање на претприемничките способности кај младите.
Конкурсот се организира во рамките на проектот „Зголемување на иновативниот бизнис во море, животна средина, земјоделие и ИТ во прекуграничниот регион“, финансиран од ЕУ преку Програмата за прекугранична соработка Македонија – Грција.

Конкурсот се отвора на 5 октомври и трае до 20 октомври 2019 година.

За информации за Конкурсот заинтересираните можат да се обратат на следната е-адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., најдоцна до 18 октомври 2019 година.

Апликацијата за конкурирање може да се најде на следниов линк:

Апликација (.doc)

Конкурс (.pdf)

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.