Се одржа (on line) јавна одбрана  на докторски труд со наслов „Можности и перспективи за развој на туризмот во регионот на Призрен во Република Косово“ на англиски  јазик „OPPORTUNITIES AND PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF TOURISM IN THE PRIZREN REGION IN THE REPUBLIC OF KOSOVO“  од кандидатот м-р Насер Бреса, одржана на 16.07.2020г.(on line со помош на платформата Microsoft Teams).

На одбраната присуствуваа: комисијата за одбрана во состав: 1. проф.д-р Златко Јаковлев, претседател, 2. проф.д-р Билјана Петревска, член, 3. проф.д-р Никола Димитров, член, 4. проф. д-р Цане Котески, интерен ментор, член, 5. проф.д-р Никола Панов, екстерен ментор, член,    и докторандот  Насер Бреса.

Со јавната одбрана претседаваше и ја водеше претседателот проф.д-р Златко Јаковлев.

Одбраната на докторската дисертација ја отвори претседателот проф.д-р Златко Јаковлев, кој го претстави кандидатот со читање на кратка биографија и даде еден краток преглед за постапката за одобрување, оценка и одбрана на докторската дисертација.

Ментор:
Проф.д-р Цане котески

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Елена Ваканска
Тел: +389 32 550 831
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Скопје
Ема Радосављевиќ
Тел: +389 32 550 047
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.