Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ и НУ Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип организираа Летна школа за дизајн. Летната школа се одржа во просториите на Библиотеката и е трета по ред. Школата покажува дека соработката на ТТФ и Библиотеката е успешна.

Ментор на летната школа беше м-р Сања Ристевски од Технолошко-техничкиот факултет, заедно со студентите Стефан Максимов и Ана Ѓорѓева, кои знаењето им го пренесоа на помладите. Учесниците ги изучуваа основите на дизајнот, учеа да цртаат, конструираат и моделираат.

Според м-р Ристевски, школата е корисна од повеќе аспекти – пред сѐ младите имаат можност да си ги откријат своите афинитети, по што може да станат студенти на Технолошко-техничкиот факултет, кој пак преку соработката со текстилната индустрија во Штип ќе овозможи сите тие полесно да најдат свој ангажман во иднина во областа кон која имаат афинитет. На ваков начин се продлабочува соработката и со Библиотеката, но и со текстилниот сектор.

 

Технички секретар

Гевгелија - Павлина М. Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „7ми Ноември“ бб
Гевгелија - 2000, Р.Македонија

Скопје - Ивана Шоповска
Тел: +389 32 550 365
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Владимир Митев
Тел: +389 32 550 331
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Гевгелија - Павлина Ичева
Тел: +389 32 550 350
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Огнен Алексоски
Тел: +389 32 550 080
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Билјана Цоневска

Тел: +389 32 550 324

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.